Keçi Boynuzu Tohumu Keçi boynuzu ağacının doğal ortamında yetiştirilmesine dikkat etmek gerekmektedir. Bu ağaç, orman içi ve orman arazilerinde gruplar halinde bulunur. Ülkemizde bu ağacın yetiştirilmesine en uygun alanlar Akdeniz bölgesinde Antalya, Mersin ve Muğla merkez ve kıyı şeridi ilçeleridir. Tohumla üretilen fidanlar sayesinde keçi boynuzu ağacı üretmek mümkündür. Keçi boynuzu çekirdeği, dünya üzerinde yetişen tüm bitki çiçekleri arasında çekirdeği en sert olanlardan biridir. Keçi boynuzu bitkisi oldukça faydalı bir bitkidir. Keçiboynuzu, çok eski dönemlerde sık ve fazla tüketilmekte iken günümüzde olması gereken yerde değildir. Keçiboynuzunun Faydaları
Keçi boynuzu bitkisi, akciğerlerde oluşan ödem, astım ve solunum yollarında meydana gelen hastalıklara, akciğer kanserine fayda sağlamaktadır. Ayrıca bu bitki çocuklar için de oldukça besleyici bir gıdadır ve sık tüketilmesi gerekmektedir. Çocuklara tatlı yerine verilmesi tavsiye edilir. Keçiboynuzu Tohumunun Yapısı ve Kullanım Alanları Açlık hissini gideren, şeker yerine kullanabilen, keçiboynuzu bitkisinin çekirdeği oldukça ilginçtir. Bir adet keçiboynuzu çekirdeğinin gramajı 0.2 gram ağırlığındadır. Bu ağırlık ölçüsü, keçiboynuzunun şekli veya büyüklüğü fark etmeksizin tüm çekirdeklerinde aynıdır. Doğadan gelen bir mucize olan keçiboynuzu tohumlarının hepsinin ağırlığı eşittir. Bundan dolayı, çok eski zamanlarda keçiboynuzu tohumları ağırlık birimi olarak kullanılmıştır. O dönemlerde kullanılan ölçü, bir dirhem on altı keçiboynuzu tohumuna eşitti. Günümüzde ise ağırlık ölçülerine bakıldığında, keçiboynuzu tohumunun beş tanesi tam olarak bir gramdır. Bundan başka, bir adet keçiboynuzu tohumu tam olarak bir karat gelmektedir. Karat kelimesi Yunanca bir kelimedir ve keçiboynuzu ile aynı anlamda olan "ceratonia" kelimesinden gelir. Keçiboynuzu tohumu kolesterol içermez ve ayrıca içerisinde kafein yoktur. Süte oranla kalsiyum içeriği üç kattır. |