Keçi Boynuzu Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
26 Haziran 2024

Keçi Boynuzu Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Keçi Boynuzu Tohumu

Keçi boynuzu ağacının doğal ortamında yetiştirilmesine dikkat etmek gerekmektedir. Bu ağaç, orman içi ve orman arazilerinde gruplar halinde bulunur. Ülkemizde bu ağacın yetiştirilmesine en uygun alanlar Akdeniz bölgesinde Antalya, Mersin ve Muğla merkez ve kıyı şeridi ilçeleridir. Tohumla üretilen fidanlar sayesinde keçi boynuzu ağacı üretmek mümkündür.

Keçi boynuzu çekirdeği, dünya üzerinde yetişen tüm bitki çiçekleri arasında çekirdeği en sert olanlardan biridir. Keçi boynuzu bitkisi oldukça faydalı bir bitkidir. Keçiboynuzu, çok eski dönemlerde sık ve fazla tüketilmekte iken günümüzde olması gereken yerde değildir.

Keçiboynuzunun Faydaları

  • Keçiboynuzu, anti alerjik ve antibakteriyel olan galik asit içerir. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirir ve alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemlerine karşı etkili bir ilaç görevi görür. Alerjik nefes darlığı problemleri olanlar için keçiboynuzu pekmezi oldukça faydalıdır.
  • Afrodizyak özelliği taşır ve iktidarsızlık probleminin giderilmesine yardımcı olur. Keçiboynuzu kürü yapan erkeklerde sperm sayısını artırarak çocuk sahibi olamama riskini azaltır.
  • Balgam söktürücü özelliğiyle sigara içenler için fayda sağlar. Göğsü yumuşatır ve bronşları açar.
  • İçerdiği yüksek ham selüloz sayesinde bağırsak hastalıklarıyla savaşır. Bağırsak kurdu, bağırsak parazitleri ve tenya gibi zararlıların yok olmasını sağlar. Çocuklarda ve yetişkinlerde ishale karşı kullanılır.
  • Barındırdığı vitamin ve minerallerle diş ve diş eti hastalıklarıyla savaşır.
  • Fosfor ve kalsiyum açısından zengindir. Kemik erimesine karşı etkili bir koruma sağlar.
  • Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak şişkinliği giderir.
  • Kandaki zehirli maddeleri temizler ve kansızlığı giderir.
  • Hafızayı güçlendirir ve konsantrasyonu artırır.

Keçi boynuzu bitkisi, akciğerlerde oluşan ödem, astım ve solunum yollarında meydana gelen hastalıklara, akciğer kanserine fayda sağlamaktadır. Ayrıca bu bitki çocuklar için de oldukça besleyici bir gıdadır ve sık tüketilmesi gerekmektedir. Çocuklara tatlı yerine verilmesi tavsiye edilir.

Keçiboynuzu Tohumunun Yapısı ve Kullanım Alanları

Açlık hissini gideren, şeker yerine kullanabilen, keçiboynuzu bitkisinin çekirdeği oldukça ilginçtir. Bir adet keçiboynuzu çekirdeğinin gramajı 0.2 gram ağırlığındadır. Bu ağırlık ölçüsü, keçiboynuzunun şekli veya büyüklüğü fark etmeksizin tüm çekirdeklerinde aynıdır.

Doğadan gelen bir mucize olan keçiboynuzu tohumlarının hepsinin ağırlığı eşittir. Bundan dolayı, çok eski zamanlarda keçiboynuzu tohumları ağırlık birimi olarak kullanılmıştır. O dönemlerde kullanılan ölçü, bir dirhem on altı keçiboynuzu tohumuna eşitti. Günümüzde ise ağırlık ölçülerine bakıldığında, keçiboynuzu tohumunun beş tanesi tam olarak bir gramdır. Bundan başka, bir adet keçiboynuzu tohumu tam olarak bir karat gelmektedir. Karat kelimesi Yunanca bir kelimedir ve keçiboynuzu ile aynı anlamda olan "ceratonia" kelimesinden gelir.

Keçiboynuzu tohumu kolesterol içermez ve ayrıca içerisinde kafein yoktur. Süte oranla kalsiyum içeriği üç kattır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Keçi Boynuzu Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Keçi Boynuzu Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Keçi Boynuzu Pekmezi Kilo Aldırırmı

Keçi Boynuzu Pekmezi Kilo Aldırırmı

Keçi Boynuzu Nasıl Kaynatılır?

Keçi Boynuzu Nasıl Kaynatılır?

Bebeklere Keçi Boynuzu Pekmezi Verilir mi?

Bebeklere Keçi Boynuzu Pekmezi Verilir mi?

Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Kullanılır?

Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Kullanılır?

Güncel

Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmeli?

Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmeli?

Güncel

Keçi Boynuzu Ağacı Türleri ve Özellikleri

Keçi Boynuzu Ağacı Türleri ve Özellikleri