Keçi Boynuzu Ne İşe Yarar?
25 Haziran 2024

Keçi Boynuzu Ne İşe Yarar?

Keçi Boynuzu Ne İşe Yarar

Keçiboynuzu veya diğer adıyla harnup, baklagiller familyasından olan bir bitkidir. Akdeniz ikliminde yetişen ve doğal olarak yetişen bu bitki, çalı ya da ağaç formunda olabilir. Keçiboynuzu bitkisi uzun ömürlü olup, boyu on metreye kadar ulaşabilir. Koyu yeşil ve sert yaprakları vardır. Bitkinin çiçekleri eylül ve ekim aylarında açar, ancak kötü bir kokuya sahiptir. Ağacın meyveleri, yani keçiboynuzu, yirmi cm'ye kadar büyüyebilen bir yapıya sahiptir. Yetişme dönemlerinde açık yeşilden koyu yeşile doğru değişirken, olgunlaştığında koyu kahverengi veya siyaha yakın bir renge dönüşür. Keçiboynuzu ülkemizde kırsal alanlarda çok sık tüketilen bir bitkinin meyvesidir ve günümüzde neredeyse her yerde bulunabilir. Özellikle doğal tedavi yöntemlerinde çok sık kullanılmaktadır.

Nefes Darlığı Hastalığına Keçi Boynuzu

Keçiboynuzu, özellikle sağlık alanında çeşitli yararlar sağlar. Özellikle öksürük ilaçlarının içinde kullanılır. Ayrıca çiğneme tütününün içerisine de eklenerek tat vermek amacıyla kullanılır. Keçiboynuzu meyvesinin doğal olarak yapılan ürünlerinden biri de pekmezidir. Özellikle kış aylarında çok sık tüketilen bu pekmez, öksürük ve boğaz ağrıları gibi sağlık sorunlarının düzeltilmesinde veya oluşmasını engellemede kullanılır. Keçiboynuzu ayrıca nefes darlığı sıkıntıları yaşayan kişilerde oldukça etkili bir yöntem olarak karşımıza çıkar. Nefes darlığı problemlerinde keçiboynuzunun sağladığı etkiyi başka hiçbir bitki sağlayamaz. İçerisindeki etkin madde, bazı alerjik astım rahatsızlıklarında hemen sonuç alabilmeyi mümkün kılar. Ayrıca astımdan kaynaklı nefes darlıklarında da çok faydalıdır. Genellikle alerjik nefes darlığı çeken kişiler, yılın belli dönemlerinde sadece kortizon tedavisi uygulayarak rahatlama yaşarken, keçiboynuzu tüketimi sayesinde alternatif bir rahatlama seçeneği sunar.

Alerjik Hastalıklara Karşı Keçi Boynuzu

Birçok alerjik hastalık ve astım rahatsızlıklarında, hatta sürekli öksürük rahatsızlıklarında bitmeyen öksürük krizlerinden dolayı sorun yaşayan insanlar, keçiboynuzu tüketerek ilk yirmi dört saat içinde rahatlama etkisi gösterir. Ayrıca keçiboynuzu, guatr hastalığında da yaşanan nefes darlığı problemlerinde etkili bir sonuç sağlar.

Keçi Boynuzunun Diğer Faydaları

Keçiboynuzu, sindirim sistemi sağlığını destekleyici özelliklere sahiptir. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi düzenler ve kabızlık sorunlarını azaltır. Ayrıca, keçiboynuzunun antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu serbest radikallere karşı korur.

  • Kolesterol seviyelerini düzenler.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Kemik sağlığını destekler.
  • Enerji verir ve yorgunluğu azaltır.

Keçiboynuzu, nefes darlığı problemleri yaratan rahatsızlıklardan, boğazla ilgili yaşanan nefes sıkıntılarına kadar birçok sağlık sorununda çok kısa sürede sonuç veren bir bitkidir. Günümüzde ülkemizde dışa satışı da çok sık yapılan keçiboynuzu, doğal olarak kendiliğinden üretilmesinin yanında artık üreticiliğinin yapılmaya başlanması ile satış, üretim ve tüketimi dünyaya yayılmış bir bitki haline gelmiştir. Sağlıkla kalın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır?

Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır?

Güncel

Keçi Boynuzu Çekirdeği Yenir mi?

Keçi Boynuzu Çekirdeği Yenir mi?

Güncel

Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmeli?

Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmeli?