Keçi Boynuzu Nasıl Kullanılır

Keçiboynuzu Nasıl Kullanılır, Keçiboynuzu taze, kurutulmuş, toz ve pekmez hali ile birçok şekilde kullanılmaktadır ve birçok hastalığa şifa olmaktadır. Günlük yaşamımızda hava kirliliği ve bu kirlilikle vücudumuza aldığımız radyasyonu vücuttan atma özelliği bulunan keçiboynuzu, günlük vitamin ihtiyacımızı karşılamanın yanı sıra astıma ve balgam sökmeye oldukça faydalı bir besin kaynağıdır.

Keçi boynuzunun bir diğer adı da harnuptur ve Akdeniz ikliminde yetişmektedir. Çok önceleri yapılan tatlı türü yiyeceklerde şeker niyetine kullanılan harnup, daha sonra beyaz şeker üretilmesi ile kullanılmamaya başlanmıştır. Ayrıca, 15 yıl meyve vermeyen harnup ağacı, yetişkin bir ağaca dönüştüğünde ise yaklaşık 1 ton meyve verebilmektedir. Keçiboynuzu henüz olgun değilken yendiği takdirde bağırsakları yumuşatma ve ishal etkisine sahiptir. Olgunlaştığında yenir ise kabızlığa sebep olmaktadır.

Keçiboynuzunun nefes darlığına olan faydası hemen hemen başka hiçbir bitkide yoktur ve bu bitki bazı alerjik astım hastalarında da hemen etki gösterebilmektedir. Keçiboynuzunun içeriğinde kolesterol bulunmamaktadır ve kafein ile theobromine içermemektedir. Bu bakımdan da keçiboynuzunu tansiyon hastalığı olan kişiler de rahatlıkla kullanabilmektedirler. Keçi boynuzu ayrıca, fosfor ve kalsiyum yönünden zengin bir besin olduğundan, osteoporoz hastalarının kalsiyum ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri bakımından çok iyi bir destekleyici niteliğindedir.
Keçiboynuzu pekmezinin erkeklerde cinsel gücü ve sperm sayısını arttırma özelliği bulunan güçlü bir besin kaynağı olduğu bilinmektedir. Keçiboynuzu ayrıca, sağlık için çok önemli bir madde olan gallik asit içermektedir.

Keçiboynuzunun Kullanım Şekli


Alerji ile Nefes Darlığında Kullanımı: 6-7 adet orta büyüklükte keçiboynuzu soğuk suyla yıkanır. Bir tencereye yarım litre su koyulur ve ocağa alınır. Su kaynayınca, yıkanmış harnuplar küçük kırılıp tencereye eklenir ve ağzı kapatılır. Ateşin altı kısılır ve 8 dakika kaynatılır. Harnuplu su soğuyunca suyu süzülerek cam şişeye doldurulur. Şişedeki harnuplu su kullanılmak üzere buzdolabında en fazla üç gün bekletilmelidir ve üç günde bir tekrar tazesi hazırlanmalıdır. Bu sudan her gün sabah kahvaltı aralarında ve akşam yemeklerinden önce bir çaybardağı içilmesi gerekmektedir. Bu küre 20 gün boyunca ara vermeksizin devam edilmesi gerekmektedir. 20 günün ardından yine ara vermeksizin 15 gün bu sefer çay bardağına bir çay kaşığı bal da eklenerek içilmelidir ve bu kür esnasında kahvaltılarda bal yenmemelidir.

Akciğer Kanserini Önlemede Kullanımı: 6-7 adet keçiboynuzu soğuk suyla yıkanır. Bir tencereye yarım litreden biraz fazla su koyulur. Su kaynayınca, harnuplar kırılıp tencereye eklenir, ağzı kapatılır. Ateşin altı kısılır ve 4 dakika kaynatılır. 20 dakika soğumaya bırakılır. Harnuplu su soğuduktan sonra harnup parçaları temiz bir kaşık yardımıyla çıkartılır ve su temiz bir kaba alınarak, her ay 4 gün olmak üzere sabah ve akşamları birer çay bardağı içilir.

İktidarsızlık İçin Kullanımı: bu kür iktidarsızlık sorunu yaşayan kişiler için sperm sayısı ile kalitesinde artış görülmesini sağlayan bir kürdür. Bir tencereye yaklaşık olarak yarım litre su koyulur veocağa alınarak kaynaması beklenir. Kaynayan suyun içine küçük küçük kırılan harnuplar eklenir ve kısık ateşte 3 dakika kaynatılır. Daha sonra soğuması için dinlendirilir. Dinlenen harnuplu suyun içinden harnuplar çıkarılır ve su temiz bir kaba alınır. Suyun yarısı sabahları aç karnına, diğer yarısı ise akşam olunca yatağa girmeden hemen önce içilir ve bu uygulamaya 7 gün boyunca devam edilir. Ardından 90 gün boyunca her akşam yatağa girmeden hemen önce 1 su bardağı içilir. Bu kür buzdolabında en fazla üç gün bekletilmelidir.
21.01.2024 22:13:32
Keçi Boynuzu Nasıl Kullanılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Keçi Boynuzu Nasıl Kullanılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Keçi Boynuzu Nasıl Kullanılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Keçi Boynuzu Şeker Hastalığına İyi Gelirmi

Keçiboynuzu Şeker Hastalığına İyi Gelir mi, Birçok hastalığa fayda sağlayan keçiboynuzu şeker hastalığına da fayda sağlamaktadır. Keçiboynuzun şeker has...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Çekirdeğinin Faydaları

Keçi boynuzu çekirdeğinin faydaları, bu meyveyi sıklıkla tüketmekten hoşlanan kişilerin merak ettikleri hususlar arasında yer almaktadır. Doğada ağırlığı değ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Ağacı Nasıl Dikilir

Keçi boynuzu ağacı nasıl dikilir, keçi boynuzu ağacının doğal ortamında yetiştirilmesi gerektiğine dikkat etmek gerekir. Bu ağaç daha çok orman içi ve orman ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Tozu Nasıl Kullanılır

Keçi Boynuzu Tozu Nasıl Kullanılır, Keçi boynuzu tozu geçmişte en çok tatlandırıcı amaçlı kullanılan ve birçok hastalığa şifa veren bir bitki ürünü olmaktadı...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Ağacı

Keçi Boynuzu Ağacı, özellikle Akdeniz ikliminde yetişen ve baklagiller familyasından olan bir bitki çeşididir. Keçi boynuzu ağacı nemli ve ılık iklimler...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır

Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır, keçi boynuzu birçok hastalıkta bir numaralı şifa kaynağıdır. Özellikle prostat, hastaları, sindirim bakımından rahatsız olan...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Çekirdeği

Keçi boynuzu çekirdeği, dünyada yetişen bitkilerin çekirdekleri içinde en sert çekirdeklerden biridir. Asla keçi boynuzu çekirdeği diş ile kırılmaya çal...
Devamını Oku

Dr İbrahim Saraçoğlu Keçi Boynuzu

Dr. İbrahim Saraçoğlu keçi boynuzu, Doğal antibiyotik özelliği taşıyan keçiboynuzu sık ve düzenli olarak tüketilmesi gereken besinler arasında yer almak...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Pekmezi

Keçi boynuzu pekmezi, insanlar için doğanın sunduğu mucize bir yiyecek olan keçiboynuzundan üretilir. Özellikle akciğer hastalıkları, astım gibi rahatsı...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Özü

Keçi Boynuzu Özü, Keçi boynuzu insan vücuduna birçok faydası ile bilinen ve oldukça sağlıklı olan bir bitkidir. Baklagiller familyasına ait olan bu bitk...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Kürü Nasıl Yapılır

Keçi boynuzu kürü nasıl yapılır, keçi boynuzu kürünün yapılma nedeni erkeklerin sperm sayısının arttırılması, sperm hareketliliğinin arttırılması ve ikt...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Tozu

Keçi Boynuzu Tozu, Kullanım alanı oldukça geniş olan keçiboynuzu tozu, oldukça eski tarihlerden beri kullanılmaktadır. Keçi boynuzu tozu birçok z...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Suyunun Faydaları

Keçi Boynuzu Suyunun Faydaları, Akdeniz ve Kuzey Afrika bölgelerinde yetişen harnup meyvelerinden keçiboynuzu birçok şekilde kullanılmaktadır. Keçi boyn...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Tozu Faydaları

Keçi boynuzu tozu faydaları, keçi boynuzu özellikle Akdeniz ülkelerinde yetiştirilen enerji dolu bir bitkidir. Görüntüsü dolayısı ile keçi boynuzu adını alır...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Pekmezinin Faydaları

Keçi Boynuzu Pekmezinin Faydaları, halk dilinde keçiboynuzu olarak bilinen harnubun, sağlıklı ve doğal beslenme açısından oldukça büyük önemi vardır ve ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Pekmezi Tarifi

Keçi Boynuzu Pekmezi Tarifi, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir pekmezler. Keçi boynuzu pekmezi pek bilinmese de enerji ve vitamin bakımından ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzunun Faydaları ve Zararları

Keçiboynuzunun faydaları ve zararları, Akdeniz Bölgesinde yaygın bir şekilde yetiştirilen adeta enerji deposu bitkilerden biridir. Taze olarak tüketildi...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Kürü

Keçi boynuzu kürü, pek çok derde deva. Eski devirlerde şeker yerine kullanılan bir bitkidir. Bu şekilde tüketilmesi oldukça sağlıklıdır ancak günümüzde ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu

Keçi Boynuzu, ülkemizde Akdeniz ikliminin yaygın olduğu bölgelerde yetişen çekirdekli ve yassı bir yapıya sahip olan bir gıa olup, baklagiller ailesine ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmeli

Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmeli, Keçi boynuzunun faydaları saymakla bitmeyen, insan sağlığına bin bir çeşit yarar sağlayan doğanın insanlara armağanı ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Keçi Boynuzu Pekmezi Tarifi
Keçi Boynuzunun Faydaları ve Zararları
Keçi Boynuzu Kürü
Keçi Boynuzu
Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmeli
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024