Keçiboynuzu Fidanı

Keçi boynuzu fidanı, harnup, baklagiller familyasından olup Akdeniz ikliminin bulunduğu yerlerde doğal olarak bulunan ve meyveleri yenen, her daim yeşil çalı bir bitki türüdür. Uzun ömürlü boyu 10 m olan bi ağaç türüdür. Sert koyu yapraklıdır. Yaprakları karşılıklı olup bileşik yaprakların boyutları 10-20 cm. Uzunluğunda damla uçludurlar. Çiçekleri ise 6-12 cm.
Uzunluğunda açık yeşilimsi kırmızı, ağaç meyvesinin orta tabakası taze iken yumuşak ve tatlıdır. Her meyvenin içerisinde 15 kadar sert kabuklu yassı tohumlar bulunur.

Keçiboynuzu fidanı, doğal olarak Türkiye'nin güney bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve Akdeniz iklimine uyumlu olan keçiboynuzu ağacının genç bir örneğidir. Keçiboynuzu ağacı, bilimsel adıyla Ceratonia siliqua, baklagiller (Fabaceae) familyasından gelir ve genellikle keçiboynuzu veya harnup olarak da bilinir.

Keçiboynuzu fidanı yetiştirmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
  • Fidan Seçimi: Sağlıklı bir keçiboynuzu fidanı seçmek önemlidir. Kökleri sağlam, gövdesi dik ve yaprakları normal görünümde olan bir fidan tercih edilmelidir.
  • Toprak Hazırlığı: Keçiboynuzu ağacı genellikle kumlu ve iyi drene edilmiş toprakları tercih eder. Toprağın pH seviyesi 6 ila 8 arasında olmalıdır. Toprağı uygun hale getirmek için organik madde ekleyebilir ve toprağı gübreleyebilirsiniz.
  • Ekim Zamanı: Keçiboynuzu fidanını genellikle sonbahar veya erken ilkbahar aylarında dikmek en uygunudur.
    Bu mevsimler, fidanın kök sistemini toprağa iyi uyarlamasına yardımcı olur.
  • Ekim Derinliği: Fidanı dikmeden önce, kök topunu toprak seviyesinin hemen altına yerleştirin. Toprağı sıkıca sıkıştırın ve fidanın etrafına bir miktar su verin.
  • Sulama: Keçiboynuzu fidanını düzenli aralıklarla sulamak önemlidir, özellikle kurak dönemlerde. Ancak aşırı sulamaktan kaçının, çünkü keçiboynuzu ağacı aşırı nemden hoşlanmaz.
  • Gübreleme: Fidanın büyümesini desteklemek için mevsimlik olarak dengeli bir gübre uygulayabilirsiniz. Ancak, aşırı gübrelemeden kaçının çünkü bu ağacın doğal büyüme koşullarına aykırıdır.
  • Bakım ve Budama: Keçiboynuzu ağacı genellikle bakımı kolaydır, ancak gerektiğinde hafif budama yapmak yararlı olabilir. Budama işlemleri, dalların düzenini korumak ve ağacın sağlığını teşvik etmek için yapılabilir.
Keçiboynuzu fidanını yetiştirmek için bölgenizdeki iklim ve toprak koşullarını göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca, fidanı satın aldığınız yerden veya bir bahçe merkezinden ekim ve bakım konusunda özel öneriler alabilirsiniz.
19.01.2024 02:48:32
Keçiboynuzu Fidanı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Keçiboynuzu Fidanı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Keçiboynuzu Fidanı"
KaradenıZde yaşamaktayım on sene önce tohum dıktığım kecı boynuzu Fıdan olarak büyümüş baya Fıdan olmasına rağmen bes kok Fıdan kalmıştır dort tanesı meyve vermemektedır bır tanesı vermektedır meyveler oluyor baya büyüyor yesılden sıyaha donduklerı zaman yağmur suyuna maruz kalmaktadırlar kılım şartlarından dolayı dıye düşünüyorum sıyahlasmaya başladıklarında bozuluyor meyveleri ne yapmam gerekıyor acaba. Sudan korumam gerekıyormu uc senedır baya meyve oluyor bu sene daha fazla olmasına rağmen meyveler bozuldular ne yapmam gerekıyor
Ahmet şakır şen . 12.09.2017

Keçi Boynuzu Şeker Hastalığına İyi Gelirmi

Keçiboynuzu Şeker Hastalığına İyi Gelir mi, Birçok hastalığa fayda sağlayan keçiboynuzu şeker hastalığına da fayda sağlamaktadır. Keçiboynuzun şeker has...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Çekirdeğinin Faydaları

Keçi boynuzu çekirdeğinin faydaları, bu meyveyi sıklıkla tüketmekten hoşlanan kişilerin merak ettikleri hususlar arasında yer almaktadır. Doğada ağırlığı değ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Ağacı Nasıl Dikilir

Keçi boynuzu ağacı nasıl dikilir, keçi boynuzu ağacının doğal ortamında yetiştirilmesi gerektiğine dikkat etmek gerekir. Bu ağaç daha çok orman içi ve orman ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Tozu Nasıl Kullanılır

Keçi Boynuzu Tozu Nasıl Kullanılır, Keçi boynuzu tozu geçmişte en çok tatlandırıcı amaçlı kullanılan ve birçok hastalığa şifa veren bir bitki ürünü olmaktadı...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Ağacı

Keçi Boynuzu Ağacı, özellikle Akdeniz ikliminde yetişen ve baklagiller familyasından olan bir bitki çeşididir. Keçi boynuzu ağacı nemli ve ılık iklimler...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır

Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır, keçi boynuzu birçok hastalıkta bir numaralı şifa kaynağıdır. Özellikle prostat, hastaları, sindirim bakımından rahatsız olan...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Çekirdeği

Keçi boynuzu çekirdeği, dünyada yetişen bitkilerin çekirdekleri içinde en sert çekirdeklerden biridir. Asla keçi boynuzu çekirdeği diş ile kırılmaya çal...
Devamını Oku

Dr İbrahim Saraçoğlu Keçi Boynuzu

Dr. İbrahim Saraçoğlu keçi boynuzu, Doğal antibiyotik özelliği taşıyan keçiboynuzu sık ve düzenli olarak tüketilmesi gereken besinler arasında yer almak...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Pekmezi

Keçi boynuzu pekmezi, insanlar için doğanın sunduğu mucize bir yiyecek olan keçiboynuzundan üretilir. Özellikle akciğer hastalıkları, astım gibi rahatsı...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Özü

Keçi Boynuzu Özü, Keçi boynuzu insan vücuduna birçok faydası ile bilinen ve oldukça sağlıklı olan bir bitkidir. Baklagiller familyasına ait olan bu bitk...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Kürü Nasıl Yapılır

Keçi boynuzu kürü nasıl yapılır, keçi boynuzu kürünün yapılma nedeni erkeklerin sperm sayısının arttırılması, sperm hareketliliğinin arttırılması ve ikt...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Tozu

Keçi Boynuzu Tozu, Kullanım alanı oldukça geniş olan keçiboynuzu tozu, oldukça eski tarihlerden beri kullanılmaktadır. Keçi boynuzu tozu birçok z...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Suyunun Faydaları

Keçi Boynuzu Suyunun Faydaları, Akdeniz ve Kuzey Afrika bölgelerinde yetişen harnup meyvelerinden keçiboynuzu birçok şekilde kullanılmaktadır. Keçi boyn...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Tozu Faydaları

Keçi boynuzu tozu faydaları, keçi boynuzu özellikle Akdeniz ülkelerinde yetiştirilen enerji dolu bir bitkidir. Görüntüsü dolayısı ile keçi boynuzu adını alır...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Pekmezinin Faydaları

Keçi Boynuzu Pekmezinin Faydaları, halk dilinde keçiboynuzu olarak bilinen harnubun, sağlıklı ve doğal beslenme açısından oldukça büyük önemi vardır ve ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Pekmezi Tarifi

Keçi Boynuzu Pekmezi Tarifi, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir pekmezler. Keçi boynuzu pekmezi pek bilinmese de enerji ve vitamin bakımından ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzunun Faydaları ve Zararları

Keçiboynuzunun faydaları ve zararları, Akdeniz Bölgesinde yaygın bir şekilde yetiştirilen adeta enerji deposu bitkilerden biridir. Taze olarak tüketildi...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Kürü

Keçi boynuzu kürü, pek çok derde deva. Eski devirlerde şeker yerine kullanılan bir bitkidir. Bu şekilde tüketilmesi oldukça sağlıklıdır ancak günümüzde ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu

Keçi Boynuzu, ülkemizde Akdeniz ikliminin yaygın olduğu bölgelerde yetişen çekirdekli ve yassı bir yapıya sahip olan bir gıa olup, baklagiller ailesine ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmeli

Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmeli, Keçi boynuzunun faydaları saymakla bitmeyen, insan sağlığına bin bir çeşit yarar sağlayan doğanın insanlara armağanı ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Keçi Boynuzu Pekmezi Tarifi
Keçi Boynuzunun Faydaları ve Zararları
Keçi Boynuzu Kürü
Keçi Boynuzu
Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmeli
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024