Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır

Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır, keçi boynuzu birçok hastalıkta bir numaralı şifa kaynağıdır. Özellikle prostat, hastaları, sindirim bakımından rahatsız olanlar, kemik erimesi olanlar ve diğer kemik hastalıklarında, solunum yollarındaki rahatsızlıklarda vb. Gibi rahatsızlıklarda yıllarca ilk olarak kullanılan şifa kaynağıdır. Keçi boynuzu genel olarak Akdeniz iklimlerinde yetişen ve şifa kaynağı olarak bilinen ağaçlardan yetiştirilir.
Ülkemizde ise kullanımı oldukça yaygındır. Keçi boynuzunu farklı yollarda tüketilir. Fakat genel olarak keçi boynuzu çayını yaparak tüketiriz. Keçi boynuzu çayı hiçbir yan etkisi olmadığından ve daha çok fayda sağlanması için hazırlanır. Doğal bir şifa kaynağı olan keçi boynuzu çayının hazırlanışı ve miktarını sizler için açıklayacak olursak;

Keçi Boynuzu Çayı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 10 adet orta boy keçi boynuzu
  • 1 litre su (İçme suyu)

Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır?


İlk olarak çaydanlığınızı alarak içine suyu aktarın ve normal bir şekilde kaynamasını sağlayın. Suyunuz kaynarken, sizde keçi boynuzlarını temiz bir şekilde yıkayın ve küçük boylara gelecek şekilde kırın. Suyunuz kaynadıktan sonra, hazırlamış olduğunuz keçi boynuzlarını içine atarak kaynayan suda altı yedi dakika kadar keçi boynuzlarınla beraber tekrardan kaynamasını sağlayın. Keçi boynuzu çayı, kaynadıktan sonra hazırlamış olduğunuz çayı iyice süzerek cam şişe veya plastikte olabilir, şişeye aktarabilirsiniz.
Süzmüş olduğunuz keçi boynuzu çayını isterseniz soğuk bir şekilde isterseniz de sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz keçi boynuzu çayını buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Bu muhafaza süresi üç günü geçmemelidir. Üç günden sonra dolapta kalmışsa bile kullanmayın. Hazırlamış olduğunuz çayı aşırıya kaçmayacak şekilde günde üç kere birer çay bardağı olarak tüketiniz. Şifasından daha çok faydalanmak istiyorsanız, her üç öğün yemekten önce aç karınla birer çay bardağı miktarı kadar içebilirsiniz. Keçi boynuzu çayını isterseniz soğuk veya tekrardan sıcak olması için ısıtabilirsiniz. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz keçi boynuzu çayını tüketebilirsiniz. Önemli bir diğer husus ise her ne kadar yan etkisi olmasa da hamile ve emzirmekte olan annelerin hiçbir şekilde keçiboynuzu çayını tüketmemelidir. Çoğu hastalıklara bir numaralı şifa kaynağı olan keçi boynuzu çayını bu şekilde hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 11:44:24
Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

3 Yorum Yapılmış "Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır"
Keçiboynuzu çayı hamilelik içniyimidir
Halime . 24.12.2017
Keçi boynuzu çayını çocuklarda icebi&314;irmi
Sibel . 23.10.2018 20:09:51
Her ne kadar yan etkisi olmasa da, hamilelikte kullanılması tavsiye edilmiyor.
Username . 11.01.2018

Keçi Boynuzu Nasıl Kaynatılır

Keçi boynuzu nasıl kaynatılır, keçi boynuzu çayı tüketmek isteyenlerin en çok merak ettikleri hususlar arasında yer almaktadır. Fasulye ve bezelye ile aynı b...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Şeker Hastalığına İyi Gelirmi

Keçiboynuzu Şeker Hastalığına İyi Gelir mi, Birçok hastalığa fayda sağlayan keçiboynuzu şeker hastalığına da fayda sağlamaktadır. Keçiboynuzun şeker has...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Çekirdeğinin Faydaları

Keçi boynuzu çekirdeğinin faydaları, bu meyveyi sıklıkla tüketmekten hoşlanan kişilerin merak ettikleri hususlar arasında yer almaktadır. Doğada ağırlığı değ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Ağacı Nasıl Dikilir

Keçi boynuzu ağacı nasıl dikilir, keçi boynuzu ağacının doğal ortamında yetiştirilmesi gerektiğine dikkat etmek gerekir. Bu ağaç daha çok orman içi ve orman ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Tozu Nasıl Kullanılır

Keçi Boynuzu Tozu Nasıl Kullanılır, Keçi boynuzu tozu geçmişte en çok tatlandırıcı amaçlı kullanılan ve birçok hastalığa şifa veren bir bitki ürünü olmaktadı...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Ağacı

Keçi Boynuzu Ağacı, özellikle Akdeniz ikliminde yetişen ve baklagiller familyasından olan bir bitki çeşididir. Keçi boynuzu ağacı nemli ve ılık iklimler...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Çekirdeği

Keçi boynuzu çekirdeği, dünyada yetişen bitkilerin çekirdekleri içinde en sert çekirdeklerden biridir. Asla keçi boynuzu çekirdeği diş ile kırılmaya çal...
Devamını Oku

Dr İbrahim Saraçoğlu Keçi Boynuzu

Dr. İbrahim Saraçoğlu keçi boynuzu, Doğal antibiyotik özelliği taşıyan keçiboynuzu sık ve düzenli olarak tüketilmesi gereken besinler arasında yer almak...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Pekmezi

Keçi boynuzu pekmezi, insanlar için doğanın sunduğu mucize bir yiyecek olan keçiboynuzundan üretilir. Özellikle akciğer hastalıkları, astım gibi rahatsı...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Özü

Keçi Boynuzu Özü, Keçi boynuzu insan vücuduna birçok faydası ile bilinen ve oldukça sağlıklı olan bir bitkidir. Baklagiller familyasına ait olan bu bitk...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Kürü Nasıl Yapılır

Keçi boynuzu kürü nasıl yapılır, keçi boynuzu kürünün yapılma nedeni erkeklerin sperm sayısının arttırılması, sperm hareketliliğinin arttırılması ve ikt...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Tozu

Keçi Boynuzu Tozu, Kullanım alanı oldukça geniş olan keçiboynuzu tozu, oldukça eski tarihlerden beri kullanılmaktadır. Keçi boynuzu tozu birçok z...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Suyunun Faydaları

Keçi Boynuzu Suyunun Faydaları, Akdeniz ve Kuzey Afrika bölgelerinde yetişen harnup meyvelerinden keçiboynuzu birçok şekilde kullanılmaktadır. Keçi boyn...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Tozu Faydaları

Keçi boynuzu tozu faydaları, keçi boynuzu özellikle Akdeniz ülkelerinde yetiştirilen enerji dolu bir bitkidir. Görüntüsü dolayısı ile keçi boynuzu adını alır...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Pekmezinin Faydaları

Keçi Boynuzu Pekmezinin Faydaları, halk dilinde keçiboynuzu olarak bilinen harnubun, sağlıklı ve doğal beslenme açısından oldukça büyük önemi vardır ve ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Pekmezi Tarifi

Keçi Boynuzu Pekmezi Tarifi, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir pekmezler. Keçi boynuzu pekmezi pek bilinmese de enerji ve vitamin bakımından ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzunun Faydaları ve Zararları

Keçiboynuzunun faydaları ve zararları, Akdeniz Bölgesinde yaygın bir şekilde yetiştirilen adeta enerji deposu bitkilerden biridir. Taze olarak tüketildi...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Kürü

Keçi boynuzu kürü, pek çok derde deva. Eski devirlerde şeker yerine kullanılan bir bitkidir. Bu şekilde tüketilmesi oldukça sağlıklıdır ancak günümüzde ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu

Keçi Boynuzu, ülkemizde Akdeniz ikliminin yaygın olduğu bölgelerde yetişen çekirdekli ve yassı bir yapıya sahip olan bir gıa olup, baklagiller ailesine ...
Devamını Oku

Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmeli

Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmeli, Keçi boynuzunun faydaları saymakla bitmeyen, insan sağlığına bin bir çeşit yarar sağlayan doğanın insanlara armağanı ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Keçi Boynuzu Pekmezi Tarifi
Keçi Boynuzunun Faydaları ve Zararları
Keçi Boynuzu Kürü
Keçi Boynuzu
Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmeli
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024