{ "title": "Keçi Boynuzu", "image": "https://www.keciboynuzu.gen.tr/images/keciboynuzu.jpg", "date": "20.01.2024 11:57:37", "author": "Soner Bahşi", "article": [ { "article": "
Keçi Boynuzu, ülkemizde Akdeniz ikliminin yaygın olduğu bölgelerde yetişen çekirdekli ve yassı bir yapıya sahip olan bir gıa olup, baklagiller ailesine yer alır. Keçi boynuzu aktarlarda sıkça karşılaştığımız ve bazen toz halinde bazen pekmezi bazense dalından koparılarak kurutulmuş biçimde satılan bir besindir. Keçi boynuzu ülkemizde bolca bulunmakla beraber tüketilmesinde birçok hastalığa iyi gelen bir mucizedir.

Keçi boynuzu özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıklarında midedeki şişliği aldığından tedavi edici bir özelliği vardır. Bunun yanında diş ve diş eti hastalıklarında, öksürük ve balgam sorunu olanlarda da fayda göstermektedir. Kansızlık sorunu yaşayanların keçi boynuzu pekmezi tüketmesi hem kanın temizlenmesi hem de kansızlığa iyi gelmesi açısından çok faydalıdır. Keçi boynuzu tozunun iştah açıcı özelliği de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra keçi boynuzunun hafıza güçlendirme ve dikkat sorununa da iyi geldiği bilinmektedir. Keçi boynuzu ara öğün olarak meyve ya da çerezin yanında atıştırabileceğiniz bir gıda olması yanında sıcak suyun içinde biraz parçalayarak da sıvı halde tüketmeniz de gerekmektedir. Kemik erimesi yaşayan kişilerin de keçi boynuzu tüketmesi bu sürecin yavaşlatılmasında yarar sağlar. Düzenli bir şekilde keçi boynuzu tüketirseniz akciğer kanserine yakalanma riskiniz de azalır.

Keçi boynuzunu tüketmekte zorluk çekiyorsanız yumuşatılmış keçi boynuzunu ya da tozunu süt ve bal ile karıştırarak da tüketebilirsiniz. Kış aylarında bolca keçi boynuzu tüketmeniz bağışıklık sisteminizin daha güçlü olmasını ve hastalıkları yenmenizde size yardımcı olan baş gıdalardandır. Sağlıklı bir yaşam için bol miktarda keçiboynuzu tüketmelisiniz. Keçi boynuzu hastalıklarla savaştığı gibi gün içerisinde daha dinamik olmanıza da yardımcı olur.
" } ] }