{ "title": "Keçi Boynuzu Pekmezi Tarifi", "image": "https://www.keciboynuzu.gen.tr/images/keciboynuzu-pekmezi-ve-tarifi.jpg", "date": "18.01.2024 23:15:43", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "Keçi Boynuzu Pekmezi Tarifi, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir pekmezler. Keçi boynuzu pekmezi pek bilinmese de enerji ve vitamin bakımından tükettiğimiz birçok gıdalardan daha faydalıdır. Keçi boynuzu pekmezi kan yapıcı özelliğinin yanında astıma ve kalp rahatsızlıklarına da çok iyi gelmektedir. İshale karşı çok etkili, tansiyonu dengeleme konusunda çok iyi gelmektedir. Kalsiyum ihtiyacını iyi karşıladığı gibi balgam söktürücü özelliğinin olduğunu da unutmamak gerek.

Keçi Boynuzu Pekmezi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Hazırlanır?

Keçi boynuzlarını yıkadıktan sonra geniş ve derin bir tencere içerisine bırakılır. Tencere içerisine keçi boynuzlarının üzerine gelecek şekilde su ilave edilir. Tencereyi üzerine bıraktığınız ocağın altını açarak, bitkiler yumuşayana kadar haşlayınız. Keçi boynuzlarının yumuşaması bir saatten fazla sürecektir. Yumuşayan keçi boynuzlarını ocaktan alarak küçük delikli bir elek veya saç tülbenti yardımı ile iyicene eziniz. Püre haline gelinceye kadar ezeceğiniz keçi boynuzlarını, patates püresi yaparken kullandığınız ezicileri kullanarakta yapabilirsiniz.

Püre haline getirmiş olduğunuz keçi boynuzlarını temiz bir tencere içerisine bırakınız. Tencere içerisine iki kilogram olan toz şekeri ve sulandırıp erittiğiniz limon tuzlarını ilave ediniz. Ocağın altını yüksek ateşte açarak karışımın iyice koyulaşmasını bekleyiniz. Yaklaşık olarak yarım saat sürecek olan bu işlemi ara ara karıştırarak takip ediniz. Otuz dakika sonunda ocağı kapatarak tencereyi ocaktan alın ve serin olabilecek bir yerde soğumaya bırakın. Soğuma işlemi gerçekleşince keçi boynuzu pekmezinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }