{ "title": "Keçi Boynuzu Pekmezi Nasıl Kullanılır", "image": "https://www.keciboynuzu.gen.tr/images/keci-boynuzu-pekmezi-nasil-kullanilr,.jpg", "date": "19.01.2024 18:57:46", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Keçi Boynuzu Pekmezi nasıl Kullanılır, doğanın insan oğlu için sunduğu mucize bitkilerden birisi olan keçi boynuzu bitkisi meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra kaynatılarak pekmez olarak da yüzyıllardır hem mükemmel bir besin olarak hem de her derde şifa olarak kullanılmaktadır. Asırlar öncesinde şeker olarak veya hazırlanan tatlı çeşitlerinde çoğunlukla keçi boynuzu pekmezi kullanılırdı. Ancak günümüzde beyaz toz şeker üretiminin öne çıkması ile bu sağlıklı ve doğal beslenme kültürü de kaybolmuştur. Keçi boynuzu ağacı dikimi yapıldıktan yaklaşık 15 sene meyve üretmeyen bir ağaçtır ve 15 yılın ardından yetişkin duruma geçen her bir keçi boynuzu ağacı ise 1 ton civarında meyve verebilmektedir. Keçi boynuzu meyvesi olgunlaşmadan tüketilirse bağırsakları yumuşatır, tamamen olgunlaşan meyvesi ise kabızlık yapar.

Keçi boynuzu pekmezi çağımızın yaşam şartlarında istemeden etkilendiğimiz elektromanyetik kirlilikle insan vücudunu etkileyen radyasyonu vücuttan atma özelliğine sahiptir. Keçi boynuzu pekmezi büyük küçük her yaşta insanın günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayabilmektedir. Keçi boynuzu pekmezi akciğer ödeminin iyileşmesi için bulunmaz bir destekleyicidir. Ayrıca astım rahatsızlığına ve balgam söktürücü olarak da iyi bir tedavi edici özelliklere sahiptir.

Keçi boynuzu pekmezinin en önemli etkilerinden birisi ise nefes darlığı rahatsızlığında kullanılmaktadır. Keçi boynuzu meyvesi ve pekmezinde nefes darlığına iyi gelen etkin maddesi diyebiliriz ki başka hiçbir şifalı bitkide yer almamaktadır. Bu şifalı etken madde nefes darlığının yanı sıra, farklı alerjik astımlarda öylesine iyileştirici etkiler sağlamaktadır ki çarçabuk iyi neticeler elde etmek mümkün olabilmektedir. Ayrıca kortizon tedavisi uygulamasından başka çaresi olmayan, alerjik nedenlerden dolayı yaşanan alerjik nefes darlığı hastası olan ve senenin belli zamanlarında öksürük krizlerine maruz kaldıklarını anlatan pek çok kişilerin, keçi boynuzu pekmezi kullanmaya başladıktan hemen sonra rahatladıkları da bir gerçektir.

Keçi boynuzu pekmezinde özellikle kolesterol olmaması ise büyük bir avantajdır. Ayrıca theobromine barındırmadığından dolayı da tansiyon sorunu olanların kolaylıkla kullanacakları bir besindir. Keçi boynuzu pekmezi ayrıca kalsiyum ve fosfor açısından da oldukça zengindir. Bu faydalı zengin maddeler sayesinde özellikle osteoporoz rahatsızlığı çeken hastaların gerekli kalsiyum ihtiyaçlarının giderilmesinde mükemmel bir destekleyici özelliğe sahiptir.

Keçi boynuzu pekmezi soğuk kış aylarının en faydalı besinleri arasında önemli bir yere sahiptir. İnsan sağlığı için oldukça faydalar sağlayan bu besin hem bizleri hem de çocuklarımıza sayısız faydalar sağlamaktadır. Birçok hastalık için ve günlük enerji ihtiyacını karşılanması için özellikle kış aylarında düzenli olarak keçi boynuzu pekmezi tüketilmesinde fayda vardır. Düzenli olarak tüketilen keçi boynuzu pekmezi sayesinde günlük vitamin gereksiniminin yüzde 20'sini rahatlıkla karşılayabilmektedir. Ayrıca keçi boynuzu pekmezinde pyridoxin ve tiamin B6 vitaminleri gerekli miktarda bulunmaktadır. Pyridoxin B6 vitamini hücrelerin oluşumunda cilt sağlığı ve sinir sisteminde, Vücuttaki kolesterol ve yağ oranının kontrolünde görevlidir.

Keçi boynuzu pekmezini çocuklarımızın zihinlerini açmak ve enerjilerini karşılamak için sabah akşam çocuklarımıza 1 tatlı kaşığı veya 1 çorba kaşığı çocuğumuzun yaşına göre içirmeye dikkat edilmelidir. Ayrıca keçi boynuzu pekmezi, tansiyonu dengede tutar, kolesterolü düşürür, sperm sayısını ve cinsel gücü artırır, Kemikleri kuvvetlendirir, diş sağlığı için faydalıdır ve hamileler için oldukça faydalıdır. Magnezyum, demir, çinko, fosfor, bakır, potasyum ve kalsiyum içeriğiyle akciğer hastalıklarında da asırlardır kullanıla gelmiştir.
" } ] }