{ "title": "Keçi Boynuzu Nasıl Kullanılır", "image": "https://www.keciboynuzu.gen.tr/images/kecboynuzu-nasil-kullanilir.jpg", "date": "21.01.2024 22:13:32", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Keçiboynuzu Nasıl Kullanılır, Keçiboynuzu taze, kurutulmuş, toz ve pekmez hali ile birçok şekilde kullanılmaktadır ve birçok hastalığa şifa olmaktadır. Günlük yaşamımızda hava kirliliği ve bu kirlilikle vücudumuza aldığımız radyasyonu vücuttan atma özelliği bulunan keçiboynuzu, günlük vitamin ihtiyacımızı karşılamanın yanı sıra astıma ve balgam sökmeye oldukça faydalı bir besin kaynağıdır.

Keçi boynuzunun bir diğer adı da harnuptur ve Akdeniz ikliminde yetişmektedir. Çok önceleri yapılan tatlı türü yiyeceklerde şeker niyetine kullanılan harnup, daha sonra beyaz şeker üretilmesi ile kullanılmamaya başlanmıştır. Ayrıca, 15 yıl meyve vermeyen harnup ağacı, yetişkin bir ağaca dönüştüğünde ise yaklaşık 1 ton meyve verebilmektedir. Keçiboynuzu henüz olgun değilken yendiği takdirde bağırsakları yumuşatma ve ishal etkisine sahiptir. Olgunlaştığında yenir ise kabızlığa sebep olmaktadır.

Keçiboynuzunun nefes darlığına olan faydası hemen hemen başka hiçbir bitkide yoktur ve bu bitki bazı alerjik astım hastalarında da hemen etki gösterebilmektedir. Keçiboynuzunun içeriğinde kolesterol bulunmamaktadır ve kafein ile theobromine içermemektedir. Bu bakımdan da keçiboynuzunu tansiyon hastalığı olan kişiler de rahatlıkla kullanabilmektedirler. Keçi boynuzu ayrıca, fosfor ve kalsiyum yönünden zengin bir besin olduğundan, osteoporoz hastalarının kalsiyum ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri bakımından çok iyi bir destekleyici niteliğindedir. Keçiboynuzu pekmezinin erkeklerde cinsel gücü ve sperm sayısını arttırma özelliği bulunan güçlü bir besin kaynağı olduğu bilinmektedir. Keçiboynuzu ayrıca, sağlık için çok önemli bir madde olan gallik asit içermektedir.

Keçiboynuzunun Kullanım Şekli

Alerji ile Nefes Darlığında Kullanımı: 6-7 adet orta büyüklükte keçiboynuzu soğuk suyla yıkanır. Bir tencereye yarım litre su koyulur ve ocağa alınır. Su kaynayınca, yıkanmış harnuplar küçük kırılıp tencereye eklenir ve ağzı kapatılır. Ateşin altı kısılır ve 8 dakika kaynatılır. Harnuplu su soğuyunca suyu süzülerek cam şişeye doldurulur. Şişedeki harnuplu su kullanılmak üzere buzdolabında en fazla üç gün bekletilmelidir ve üç günde bir tekrar tazesi hazırlanmalıdır. Bu sudan her gün sabah kahvaltı aralarında ve akşam yemeklerinden önce bir çaybardağı içilmesi gerekmektedir. Bu küre 20 gün boyunca ara vermeksizin devam edilmesi gerekmektedir. 20 günün ardından yine ara vermeksizin 15 gün bu sefer çay bardağına bir çay kaşığı bal da eklenerek içilmelidir ve bu kür esnasında kahvaltılarda bal yenmemelidir.

Akciğer Kanserini Önlemede Kullanımı: 6-7 adet keçiboynuzu soğuk suyla yıkanır. Bir tencereye yarım litreden biraz fazla su koyulur. Su kaynayınca, harnuplar kırılıp tencereye eklenir, ağzı kapatılır. Ateşin altı kısılır ve 4 dakika kaynatılır. 20 dakika soğumaya bırakılır. Harnuplu su soğuduktan sonra harnup parçaları temiz bir kaşık yardımıyla çıkartılır ve su temiz bir kaba alınarak, her ay 4 gün olmak üzere sabah ve akşamları birer çay bardağı içilir.

İktidarsızlık İçin Kullanımı: bu kür iktidarsızlık sorunu yaşayan kişiler için sperm sayısı ile kalitesinde artış görülmesini sağlayan bir kürdür. Bir tencereye yaklaşık olarak yarım litre su koyulur veocağa alınarak kaynaması beklenir. Kaynayan suyun içine küçük küçük kırılan harnuplar eklenir ve kısık ateşte 3 dakika kaynatılır. Daha sonra soğuması için dinlendirilir. Dinlenen harnuplu suyun içinden harnuplar çıkarılır ve su temiz bir kaba alınır. Suyun yarısı sabahları aç karnına, diğer yarısı ise akşam olunca yatağa girmeden hemen önce içilir ve bu uygulamaya 7 gün boyunca devam edilir. Ardından 90 gün boyunca her akşam yatağa girmeden hemen önce 1 su bardağı içilir. Bu kür buzdolabında en fazla üç gün bekletilmelidir.
" } ] }