{ "title": "Keçi Boynuzu Nasıl Kaynatılır", "image": "https://www.keciboynuzu.gen.tr/images/keci-boynuzu-nasil-kaynatilir.jpg", "date": "19.01.2024 14:37:14", "author": "hülya ellikçi", "article": [ { "article": "Keçi boynuzu nasıl kaynatılır, keçi boynuzu çayı tüketmek isteyenlerin en çok merak ettikleri hususlar arasında yer almaktadır. Fasulye ve bezelye ile aynı bitki ailesinden olan keçi boynuzundan yapılan çay antioksidan içeriği sebebi ile yaşlanmanın etkilerini geciktirebilme gücüne sahiptir. Yüksek lif oranına sahip olması sebebi ile şekerin kana daha yavaş karışmasına olanak sağlayan bu çay uzun süreli tokluk hissi verdiği için diyet yapanlara önerilmektedir. Ayrıca bu çay bağırsaklarda bağlayıcı bir etki yarattığı için ishalin tedavi edilmesinde de yararlı olabilmektedir.

Keçi boynuzu nasıl kaynatılır ve keçi boynuzu çayı nasıl yapılır dediğimiz zaman aslında oldukça pratik bir yol bulunmaktadır. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler yarım litre içme suyu ve 7-8 adet keçi boynuzudur. İlk olarak suyu kaynatıyoruz ve küçük küçük kırdığımız keçi boynuzlarını kaynayan suya atıyoruz. Hafif ateşte 5 dakika kadar kapağı kapalı olacak şekilde kaynattıktan sonra 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Keçiboynuzu parçalarını çıkarıp suyunu içebilirsiniz. Dilerseniz çıkardığınız keçi boynuzu parçalarını da yiyebilirsiniz.
" } ] }