{ "title": "Keçi Boynuzu Çekirdeği Yenirmi", "image": "https://www.keciboynuzu.gen.tr/images/Keci-Boynuzu-Cekirdegi-Yenirmi-95.jpg", "date": "19.01.2024 06:47:00", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Keçi Boynuzu Çekirdeği Yenir mi?

Keçi boynuzu çekirdeği dünyada bulunan tüm çekirdekli meyveler arasındaki en sert çekirdektir. Diş ile kırılması kesinlikle mümkün değildir. Bu yüzden böyle bir şeyi asla denememelisiniz, aksi takdirde dişinizden olabilirsiniz.  ve inanılmaz bir şekilde tüm keçi boynuzu çekirdeklerinin ağırlığı değişmez bir şekilde aynıdır. Yani bir keçiboynuzu çekirdeğinin diğer keçiboynuzu çekirdeklerinden ne 1 gram eksiği ne de 1 gram fazlası vardır. Keçi boynuzu çekirdeği genelde sert bir çekirdek olma özelliğinden dolayı süs eşyalarının yapımında, tesbih ve aksesuar yapımında kullanılmaktadır.

Keçi Boynuzu Çekirdeği Faydaları Nelerdir?

Arapça adı kırat olan keçiboynuzu çekirdeği uzun yıllar boyunca ağırlık ölçüsü olarak kullanılmıştır. Çünkü doğada ağırlığı değişmeyen tek tohum keçi boynuzu çekirdeğidir. Keçi boynuzu çekirdeği çok uzun süreler suda bekletildiğinde ancak filiz vermektedir. Çok kuru ve sert olmasından dolayı içerisine suyu çok geç alabilmektedir. Hal böyle olunca bu kadar sert bir çekirdek nasıl tüketilir diye aklımıza soru gelmesi çok normaldir. Çekirdekleri ancak öğüterek tüketmek mümkündür. Keçi boynuzu çekirdeğinin tüketilmesi vücuda son derece faydalı etkiler yapmaktadır. Kolesterol ve kafein içermeyen keçi boynuzu çekirdeği, kalsiyum bakımından son derece zengindir. Keçi boynuzu çekirdeği süt ile kıyaslandığında sütten 3 kat daha fazla kalsiyum içermektedir. Kalsiyumun kemik ve dişler için önemini söylememize bile gerek yok, bundan dolayı keçi boynuzu çekirdeği rahatlıkla tüketilebilmektedir. Yaşlı kişiler ise kemik erimesinin önlenmesi için keçi boynuzu çekirdeğini mutlaka tüketmelidirler. Keçi boynuzu çekirdeğinin içeriğinde A, B ve E vitaminlerinin yanı sıra fosfor mineraliyle de pek çok rahatsızlığa karşı direnç sağladığı bilinmektedir. Yine içeriğindeki zengin çinko minerali bakımından 1 su bardağı su ile kaynatılarak tüketildiğinde vücuttaki testosteron hormonunun seviyesini artırmaktadır. Ayrıca keçi boynuzu çekirdeğinin tüketilmesi astım ve nefes darlığı şikâyeti olanlarda da olumlu etki yaratmaktadır. Ama tabii ki bu tür şikâyeti olan kişilerin bunu doktorlarına mutlaka danışmaları gerekir.

Glutene duyarlı çölyak hastaları pasta, börek ve kurabiye yapımında keçiboynuzu ve keçiboynuzu çekirdeğini öğüterek un niyetine kullanabilirler. Son zamanlarda keçiboynuzu çekirdeği kahve olarak da sıklıkla tüketilmektedir. Yorgunluğa son derece iyi gelen keçiboynuzu çekirdeği aynı zamanda vücuda giren ağır metal, zirai ilaç atıkları ve radyasyon gibi zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırma özelliğine sahiptir.
" } ] }