{ "title": "Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.keciboynuzu.gen.tr/images/keciboynuzu-cayi-nasil-yapilir.gif", "date": "19.01.2024 11:44:24", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır, keçi boynuzu birçok hastalıkta bir numaralı şifa kaynağıdır. Özellikle prostat, hastaları, sindirim bakımından rahatsız olanlar, kemik erimesi olanlar ve diğer kemik hastalıklarında, solunum yollarındaki rahatsızlıklarda vb. Gibi rahatsızlıklarda yıllarca ilk olarak kullanılan şifa kaynağıdır. Keçi boynuzu genel olarak Akdeniz iklimlerinde yetişen ve şifa kaynağı olarak bilinen ağaçlardan yetiştirilir. Ülkemizde ise kullanımı oldukça yaygındır. Keçi boynuzunu farklı yollarda tüketilir. Fakat genel olarak keçi boynuzu çayını yaparak tüketiriz. Keçi boynuzu çayı hiçbir yan etkisi olmadığından ve daha çok fayda sağlanması için hazırlanır. Doğal bir şifa kaynağı olan keçi boynuzu çayının hazırlanışı ve miktarını sizler için açıklayacak olursak;

Keçi Boynuzu Çayı İçin Gerekli Malzemeleri
Keçi Boynuzu Çayı Nasıl Yapılır?

İlk olarak çaydanlığınızı alarak içine suyu aktarın ve normal bir şekilde kaynamasını sağlayın. Suyunuz kaynarken, sizde keçi boynuzlarını temiz bir şekilde yıkayın ve küçük boylara gelecek şekilde kırın. Suyunuz kaynadıktan sonra, hazırlamış olduğunuz keçi boynuzlarını içine atarak kaynayan suda altı yedi dakika kadar keçi boynuzlarınla beraber tekrardan kaynamasını sağlayın. Keçi boynuzu çayı, kaynadıktan sonra hazırlamış olduğunuz çayı iyice süzerek cam şişe veya plastikte olabilir, şişeye aktarabilirsiniz. Süzmüş olduğunuz keçi boynuzu çayını isterseniz soğuk bir şekilde isterseniz de sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz keçi boynuzu çayını buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Bu muhafaza süresi üç günü geçmemelidir. Üç günden sonra dolapta kalmışsa bile kullanmayın. Hazırlamış olduğunuz çayı aşırıya kaçmayacak şekilde günde üç kere birer çay bardağı olarak tüketiniz. Şifasından daha çok faydalanmak istiyorsanız, her üç öğün yemekten önce aç karınla birer çay bardağı miktarı kadar içebilirsiniz. Keçi boynuzu çayını isterseniz soğuk veya tekrardan sıcak olması için ısıtabilirsiniz. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz keçi boynuzu çayını tüketebilirsiniz. Önemli bir diğer husus ise her ne kadar yan etkisi olmasa da hamile ve emzirmekte olan annelerin hiçbir şekilde keçiboynuzu çayını tüketmemelidir. Çoğu hastalıklara bir numaralı şifa kaynağı olan keçi boynuzu çayını bu şekilde hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }