{ "title": "Keçi Boynuzu Ağacı Nerede Yetişir", "image": "https://www.keciboynuzu.gen.tr/images/Keci-Boynuzu-Agaci-Nerede-Yetisir-51.jpg", "date": "20.01.2024 05:18:08", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Keçi Boynuzu Ağacı Nerede Yetişir, Baklagiller ailesine ait olan keçi boynuzu ağacı oldukça düşük ısılara dahi duyarlı bir türdür. Keçi boynuzu ağacı yalnızca Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgelerde yetişmektedir. Keçi boynuzu ağacı yetiştirilme esnasında herhangi bir kimyasal takviyeye hiç gerek yoktur. Keçi boynuzu ağacı her sene meyve oranını daha çok artırarak meyve vermektedir.

Keçi Boynuzu Ağacı Nerede Yetişir ve Yetişme Şartları Nelerdir?

Keçi boynuzu nerede yetişir Temmuz ile haziran ayında olgunlaşmış meyvelerini vermekte olan ağacın meyvelerini büyüdükçe koyu kahverengi renk almaktadır. Kış mevsimini ılık yaz mevsimi sıcak geçen bölgeler keçi boynuzu için oldukça elverişli en ideal yerlerdir. Keçiboynuzu ağacı nerede yetişir kuru, kıraç ve kayalık en verimsiz topraklarda dahi yetişen bir türdür. Toprak açısından çok fazla seçici olmasa bile kalkerli topraklarda çok daha iyi gelişim göstermektedir.

Keçi Boynuzu Ağacı Nerede Yetişir

Dünya üstünde ABD'nin California eyaletinde, Kıbrıs'ta, Türkiye'de ve Libya'da yetişmektedir. Keçi boynuzu ağacı Türkiye'nin Bozyazı, Alanya, Gülnar, Manavgat, Silifke, Gazipaşa, Anamur, Datça ve Marmaris ilçesinde oldukça yaygın bir şekilde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Keçiboynuzu özellikle de orman arazilerinde ve orman içerisinde gruplar şeklinde doğal olarak yetişir. Türkiye'de yetişen keçi boynuzu ağaçlarının yüzde doksanlık kısmı yabani olarak yetişmektedir. Oluşan bu meyvelerden yararlanmak mümkün olmaz. Dünya üstünde yetiştirilmekte olan keçiboynuzu oranı senelik olarak tam üç yüz bin tondur. Bu oranın yüzde kırk sekizlik kısmını ise İspanya ülkesi tek başına karşılamaktadır. Bu sebeple İspanya ülkesi keçiboynuzu ağacı yetiştiriciliği için oldukça önemli bir ülkedir. İspanya ülkesinden sonra da Portekiz ile İtalya yüzde yirmi beşlik kadar kısmını beraber karşılamaktadır.

Keçi Boynuzu Ağacı Nerede Yetişir ve İçerisinde Neler Bulunur

Türkiye'de yetiştiriciliği yapılan keçiboynuzu ağacı oranı ise dünya genelinde yetiştiriciliği yapılan toplam keçiboynuzu yalnızca yüzde altılık bir bölümünü karşılamaktadır. Keçiboynuzunun yaprak yapısında bazı azotlu bileşenler, yağ, selüloz ve şeker vardır. Bu sebeple olgunlaşan keçiboynuzu meyveleri besin olarak da kullanılmaktadır. Keçiboynuzu özellikle de hayvan yemi, çerez, un ve pekmez olarak tüketilmekte olan bir meyve türüdür. Keçiboynuzu insan sağlığı bakımından da oldukça önemli ve etkili bir meyve türü olduğundan dolayı her çeşit formu oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
" } ] }