{ "title": "Keçi Boynuzu Ağacı Nasıl Dikilir", "image": "https://www.keciboynuzu.gen.tr/images/keciboynuzu-agaci-nasil-dikilir.jpg", "date": "20.01.2024 09:48:40", "author": "hülya ellikçi", "article": [ { "article": "Keçi boynuzu ağacı nasıl dikilir, keçi boynuzu ağacının doğal ortamında yetiştirilmesi gerektiğine dikkat etmek gerekir. Bu ağaç daha çok orman içi ve orman arazilerinde üçlü beşli gruplar halinde bulunmaktadır. Ülkemizde bu ağacın yetiştirilmesine en uygun alanlar Akdeniz bölgesinde Mersin, Antalya ve Muğla'nın merkez ve kıyı şeridi ilçeleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tohumla üretilen fidanları sayesinde keçi boynuzu ağacı yetiştirmek mümkün olmaktadır. Keçi boynuzu tohumları iki saat boyunca sülfürik asit çözeltisi içinde bekletilir. Daha sonra 2 gün soğuk suda bekletilen tohumların ekim işleminden sonra 24-48 saat içerisinde çimlenme görülmesi mümkün olmaktadır.

Keçi boynuzu ağacı nasıl dikilir konusunda bilinmesi gereken bakım tedbirleri söz konusu olduğunda ise sadece 2-5 yaşlarında ya da daha sonraki yıllarda aşı yapılması gerektiğinin ve budama işlemi uygulanabileceğinin bilinmesi yeterli olacaktır. Dikim işlemi sırasında 10x10 metrelik aralar uygulanması gerektiğini söyleyebilir. Bu sayede keçi boynuzu ağacı rahat ve sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişme gösterebilecektir.
" } ] }