{ "title": "Hamilelikte Keçi Boynuzunun Faydaları", "image": "https://www.keciboynuzu.gen.tr/images/Hamilelikte-Keci-Boynuzunun-Faydalari-77.jpg", "date": "20.01.2024 06:43:50", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Hamilelikte Keçi Boynuzunun Faydaları, Keçi boynuzu yeryüzünün en eski meyvelerindendir. Keçi boynuzu Ana dolunun çeşitli birçok yöresinde 'harnup' olarak da bilinmekte olan keçiboynuzu çeşitli birçok hastalığı da çok iyi gelmektedir. Almancada ve İngilizcede 'Yakub Peygamberin ekmeği anlamına gelmekte olan bir açıklama ile isimlendirilen harnup tam beş bin seneden beri bilinmektedir. Yakub Aleyyisselam yorumuna göre çölde ekmek yemek yerine harnup yetişmektedir. Keçiboynuzunun en önemli özelliği ise nefes darlığına karşı oldukça etkili olmasıdır. Oldukça etken olan bu madde hemen, hemen başka hiçbir bitki türünde bulunmamaktadır. Alerjinin yol açtığı nefes darlığı sorunlarında da rahatlıkla kullanılmaktadır.

Hamilelikte Keçi Boynuzunun Faydaları Nelerdir?

Hamilelik sürecinde yaşanan kansızlık sorunu için keçiboynuzu veya keçiboynuzu pekmezi yenmelidir. Keçi boynuzu çok fazla miktarda krom içerdiğinden dolayı hamilelik döneminde oldukça faydalıdır. Hamilelik döneminde malnütrisyonda ile yaşla büyük bir ölçüde azalır. Krom glikoz toleransa etkeninin büyük bir yapısında bulunmaktadır. Hamilelikte keçi boynuzunun faydaları glikoz metabolizması ile insülin kullanımı da etkilemektedir. Rafinasyon sonrasında besinlerden alınan krom oranının oldukça büyük bir ölçüde azaldığı göz önünde bulundurulursa keçi boynuzu yemenin ne kadar sağlık için önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.

Hamilelikte Keçi Boynuzunun Faydaları ve Tüketimi Nasıl Olmalıdır

Hamilelikte keçi boynuzu yemenin önemi çok daha belirginleşmektedir. Hamilelikte keçi boynuzunun faydaları saymak ile bitmez her türlü hastalığa ve rahatsızlığa oldukça iyi gelir. Hamilelikte keçi boynuzunun faydaları çok fazla olduğundan dolayı ister normal kuru bir şekilde yiyin isterseniz de 4-5 adet kuru keçi boynuzunu kaynayan bir litre suyun içerisine atın ve yaklaşık bir saat kadar demini almasını bekleyin. Bu çayı ister soğuk ister sıcak olarak içebilirsiniz.
" } ] }